Wie zijn wij?

Het vaste team bestaat uit de zorgboerin (Maaike) en de zorgboer (Süleyman). Daarnaast hebben we nog als vaste krachten voor de zaterdag Joyce Pruijsers (groepsbegeleider), Lotte Bakker (orthopedagoog) en Roos Spiljard (groepsbegeleider). Joyce, Roos en Lotte begeleiden doordeweeks en in de weekenden. Omdat de zorgboerderij een erkend leerbedrijf is, hebben we ook regelmatig stagiaires van het MBO of HBO, die hier de fijne kneepjes van het vak komen leren.

Maaike

Maaike is van kleins af aan opgegroeid in de buitenlucht op het platteland. Haar ouders hadden een grote dierenstal met weilanden, waar voornamelijk paarden en schapen te vinden waren.

Na de middelbare school periode te hebben doorlopen, heeft Maaike de politieacademie gevolgd en heeft daarna 7 jaar bij de politie gewerkt. Zij heeft onder andere bij de noodhulp diensten gedraaid, maar ook binnen een wijkteam met als taakaccent de jeugd. Tijdens het werken bij de politie is zij de HBO opleiding SPH ( Sociaal Pedagogische Hulpverlening) gaan volgen. Na een jaar van de opleiding is Maaike in de zorg gaan werken als wooncoördinator bij een particuliere zorginstelling, welke vergelijkbaar is met een zorgboerderij. Na een jaar heeft zij de stap gezet om zelf een zorgboerderij op te zetten. Inmiddels zijn we 8 jaar verder en laat de zorgboerderij een mooie groei zien in omvang.

Maaike is elke dag bezig, samen met haar team, om haar visie op de zorg uit te dragen en vorm te geven. Maaike is hiernaast ook gecertificeerd bedrijfsassessor, zodat zij eindproeves van het MBO-onderwijs mag afnemen. Ook heeft zij een officieel ORUN diploma op het gebied van voltige/basis paardrijden behaald. Ze is nu bezig met de verkorte HBO opleiding Kind en Jeugd psychologie, onderdeel van de bachelor Toegepaste psychologie.

 

Süleyman

Süleyman werkt fulltime mee op de boerderij. Hij heeft de HBO opleiding Management, Economie en Recht gedaan. Door deze interesse, kennis en kunde neemt hij voornamelijk de bijkomende financiële- en administratieve afhandeling op zich. Verder ondersteunt hij Maaike binnen het wonen en logeren. Süleyman vindt het vooral leuk om samen met de kinderen te koken.

Lotte 

Lotte Bakker is 30 jaar, ze heeft de opleiding OrthopedagLotte Bakker is 29 jaar, ze heeft de opleiding Orthopedagogiek afgerond op de Universiteit Utrecht.ogiek (SKJ-geregistreerd) afgerond op de Universiteit Utrecht. Hier heeft zij onder andere kennis opgedaan op wat voor manieren mogelijke gedragsproblematieken te signaleren en te rapporteren.  “De huiselijke sfeer die hangt op de Zorglanderij Paardenkracht maakt het werken met en het ondersteunen van alle kinderen en jongeren heel persoonsgericht. De relatie tussen mens en dier kan een prachtige combinatie zijn om kinderen meer zelfvertrouwen te geven, grenzen aan te leren geven en/of verzorgende kwaliteiten aan te leren.”

Joyce

Joyce Pruijssers is 25 jaar en is als stagiaire begonnen op de Zorglanderij Paardenkracht. Ze
heeft de opleiding Mens, Natuur en Gezondheid
op het Wellant College in Dordrecht afgerond. Op
de opleiding heeft zij geleerd hoe je een zorgboerderij kan runnen. Joyce is zowel doordeweeks enkele dagen als in het weekend aanwezig op de zorgboerderij, dit is om de week wisselend. “Het werk op de zorglanderij vind ik erg leuk omdat ik mijn hobby en mijn werk hierbij kan combineren. Ik rijd zelf al 18 jaar paard en ik vind het erg mooi om te zien wat paarden met het gedrag van kinderen kunnen doen en hoeveel ze kunnen betekenen voor elkaar”.