Maaike de Jong

Maaike is van kleins af aan opgegroeid in de buitenlucht op het platteland. Haar ouders hadden een grote dierenstal met weilanden, waar voornamelijk paarden en schapen te vinden waren. 

Na de middelbare school periode te hebben doorlopen, heeft Maaike de politieacademie gevolgd en heeft daarna 7 jaar bij de politie gewerkt. Zij heeft onder andere bij de noodhulp diensten gedraaid, maar ook binnen een wijkteam met als taakaccent de jeugd. Tijdens het werken bij de politie is zij de HBO opleiding SPH ( Sociaal Pedagogische Hulpverlening) gaan volgen. Na een jaar van de opleiding is Maaike in de zorg gaan werken als woonco├Ârdinator bij een particuliere zorginstelling, welke vergelijkbaar is met een zorgboerderij. Na een jaar heeft zij de stap gezet om zelf een zorgboerderij op te zetten. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en laat de zorgboerderij een mooie groei zien in omvang. 

Maaike is elke dag bezig, samen met haar team, om haar visie op de zorg uit te dragen en vorm te geven. Maaike is hiernaast ook gecertificeerd bedrijfsassessor, zodat zij eindproeves van het MBO-onderwijs mag afnemen. Ook heeft zij een officeel ORUN diploma op het gebied van voltige/basis paardrijden behaald. Ze is nu bezig met de verkorte HBO opleiding Kind en Jeugd psychologie, onderdeel van de bachelor Toegepaste psychologie.