Dagbesteding

Dagbesteding kinderen en jongeren

Op de woensdagmiddag en om de week op de zaterdag en zondag, is de Zorglanderij open voor kinderen (vanaf 6 jaar) en jongeren (eventueel jongvolwassenen in overleg) om te ontspannen en een leuke tijd te hebben. 

De deelnemers aan de dagbesteding kunnen klusjes doen. De klusjes kunnen variëren, enkele voorbeelden zijn het onderhouden van de tuin, stallen uitmesten van de paarden en het geitenverblijf. Het is daarnaast ook mogelijk onder begeleiding pony’s te poetsen en een ritje maken. Er zijn ook kinderen en/of jongeren die liever in het aanwezige park spelen, waar ze naar hartenlust verstoppertje kunnen spelen en boomhutten maken. 

De dag is geslaagd als de kinderen en de jongeren lekker kunnen ontspannen, op een prettige manier samen hebben gewerkt en/of spelen. We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zich vrij voelen om zichzelf te zijn. Daarnaast wordt de individuele ontwikkeling van de kinderen en jongeren gevolgd en gestimuleerd. Tevens wordt er ingespeeld op de behoeften vanuit een eventuele hulpvraag en verschillende werk- en denkniveaus.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Maaike de Jong.